X

Audi представила найшвидший A6 — RS6 Avant GT

Тираж спортивного универсала ограничен 660 единицами

Audi офіційно представила новий RS6 Avant GT, який претендує на титул найшвидшого універсалу у світі. Зовні він нагадує ралійний Audi 200 Quattro для IMSA GTO. Зокрема, у автомобілів схожа форма повітрозабірників. Двохрівневий спойлер універсала нагадує антикрило гоночного прототипу.

Декалі на кузові RS6 Avant GT пофарбовані в чорний, сірий та червоний кольори фірмової лівреї гоночних автомобілів Audi 1980-х років. Малюнок колісних дисків нагадує про легендарний концепт 1991 року Audi Avus. Решітка радіатора та багажні двері прикрашені унікальними логотипами RS GT з чорно-сіро-червоним акцентами.

Audi RS6 Avant GT — перший та єдиний Audi RS6 з карбоновим капотом. Фактуру композиту добре видно на двох його незабарвлених сегментах. Також із вуглепластику виготовлені передні крила з функціональними повітровідводами, які зменшують тиск повітря на високих швидкостях.

Салон укомплектований спортивними сидіннями з карбоновою основою та паттерном у вигляді сот на оббивці. На центральному підлокітнику — порядковий номер автомобіля у серії. Загалом Audi планує виготовити 660 таких універсалів.

RS6 Avant GT укомплектований 4,0-літровим мотором V8, який генерує 621 к.с. та 850 Нм крутного моменту. У звичайного Audi RS6 віддача агрегату складає 591 к.с. та 800 Нм. У приводі нового універсалу застосований спеціальний спортивний диференціал. Підвіска з жорсткішими стабілізаторами та стійками койловерів занижена на 10 мм. Гальмівні диски RS6 Avant GT керамічні. Колісні диски «взуті» в шини Continental Sport Contact 7.

За даними виробника, з місця до 100 км/год RS6 Avant GT прискорюється за 3,3 секунди та розганяється до 305 км/год. Вартість новинки не озвучується. Також немає інформації про дату старту продажів та доступність спортивного універсалу.

Читайте також:
Audi представила оновлений Q7