X

Audi випустила «ювілейну» версію купе TT

Специальное издание ограничено 100 единицами

У 2023 році Audi відсвяткує 25-річчя компактного купе TT. З цієї нагоди німецька марка підготувала спеціальне видання моделі актуального третього покоління — TT RS Iconic Edition. Усього випустять 100 таких автомобілів. Усі вони будуть продані у Європі.

Від базового Audi TT RS «ювілейне» купе відрізняється забарвленням кузова. Обраний дизайнерами сіро-сталевий відтінок Nardo Grey відсилає до витоків моделі. Доповнюють образ оригінальні 20-дюймові колісні диски, фірмовий аеродинамічний обвіс та шильдики спецсерії. Також купе дісталися нові задні OLED-ліхтарі.

Інтер’єр оздоблений шкірою та алькантарою чорного й сірого кольорів із «золотими» акцентами. У салоні встановлені комфортні сидіння з просторочкою у вигляді сот та «золотою» вишивкою на підголовниках. На рульовому колесі жовта мітка на 12:00. Також встановлена табличка з вигравіруваним індивідуальним номером автомобіля у серії.

Щодо техніки «ювілейне» купе повністю повторює серійний TT RS: бензиновий турбований двигун на 2,5 літра (395 л.с., 480 Нм), 7-ступінчастий «автомат» S Tronic та повний привід Quattro. Час прискорення від 0 до 100 км/год — 3,7 секунди. Максимальна швидкість — 280 км/год.

Публічна прем’єра Audi TT третього покоління відбулася на Женевському автосалоні 2014 року, а у травні 2019 року було оголошено, що воно стане останнім. Виробництво «дводверки» завершиться після закінчення життєвого циклу моделі.

Читайте також:
Audi розкрила зовнішність нового електрокросоверу E-Tron (фото)