X

Audi вивела на тести електричний ліфтбек A6 e-tron

Предсерийный прототип электромобиля проходит испытания в Альпах

Концепт електричного ліфтбека Audi A6 e-tron німці показали навесні 2021 року. Офіційна прем’єра «батарейної» новинки очікується 2023 року. На цьому етапі компанія тестує передсерійну версію ліфтбека в Альпах, де вдалося зняти замаскований прототип «п’ятидверки».

Зовні товарний Audi A6 e-tron практично повністю повторює однойменний концепт. Дещо інший вигляд має тільки передня оптика та збільшений центральний повітрозабірник у формі трапеції. Водночас задній дифузор здається трохи меншим, ніж у шоу-кара, а задні ліхтарі у прототипа взагалі тимчасові.

Відомо, що Audi A6 e-tron збудовано на новій електричній платформі PPE (Premium Platform Electric), розробленій спільно з Porsche. Концепт був укомплектований двомоторною силовою установкою (по одному двигуну на осі), сукупною віддачею 476 к.с. та 800 Нм крутильного моменту. Ємність акумуляторного блоку з 800-вольтовою архітектурою становила 100 кВтгод. Максимальна потужність зарядки — 270 кВт. Запас ходу — понад 700 км. За 10 хвилин батарея ліфтбека поповнюється на 300 км. Заявлений час прискорення від 0 до 100 км/год — менше 4,0 секунд.

Також Audi A6 e-tron вийде у кузові універсал. Німецька марка вже показала його у вигляді концепту. Серійне виробництво планують запустити 2024 року.

Читайте також:
Audi A5 Sportback та седан A4 можуть стати однією моделлю