X

Audi запустила конвеєр з виробництва нового кросовера Q4 e-tron

Дебют электрической серийной модели состоится в апреле

На заводі Volkswagen Group в Цвіккау розпочалася серійна збірка поки ще не представленого електричного кросовера Audi Q4 e-tron, про це повідомила прес-служба компанії. Новий автомобіль склав компанію ще одній електричній моделі концерну — Volkswagen ID.4. Обидва кросовери складають на загальній лінії.

Варто зазначити, що зараз цілком доречно називати завод у Цвіккау мультибрендовим. Ще одна його особливість — це покриття енерговитрат виробництва за рахунок відновлюваних джерел енергії. Крім того, там же планують утилізувати і батареї нового кросовера Ауді.

Вже відомо, що Q4 e-tron побудований на модульній платформі MEB від Volkswagen, призначеної для електричних моделей. Щодо двигунів підтверджених даних немає. За інсайдерською інформацією, кросовер Audi укомплектують двома електродвигунами (по одному на кожній осі). Їх сумарна віддача становитиме 306 к.с. Від одного заряду акумулятора новий Q4 e-tron зможе проїжджати 450 км шляху.

Прем’єра Audi Q4 e-tron відбудеться в квітні. Старт продажу в Європі запланований на літо 2021 року. Вартість нового електрокросовера не озвучується.

Читайте також:
Величезний кросовер Audi Q9 вперше показали на фото