X

Автомобіль року в Україні 2018. Kia Rio

В сегменте, к которому относится Kia Rio, серьезная конкуренция, поэтому перед создателями 4-го поколения модели стояла непростая задача… С которой они достойно справились.

Четверта генерація популярного корейського автомобілю втратила 3-дверну версію, і поки представлена ​​виключно в п’ятидверному кузові. Rio отримав сучасний зовнішній вигляд, що формується завдяки чітким лініям і гострим граням.

Автомобіль хизується тонким облицюванням радіатора «ніс тигра», а також елегантними фарами з U-образними світлодіодними ДГЗ. Новий передній бампер зі збільшеною решіткою радіатора, протитуманні фари, зміщені до його зовнішніх країв, візуально роблять Rio ширше і більш спортивним. Втім, це не тільки оптичний ефект, адже хетчбек додав завширшки 5 мм (до 1725 мм). Капот став довшим, збільшилися передній звіс і колісна база (+10 мм, до 2580 мм). Додайте до цього більш вузькі і вертикальні задні стійки, скорочений задній звіс – і отримаєте більш динамічний силует абсолютно нового Kia Rio.

В інтер’єрі також домінують прямі лінії, що додають відчуття більшого простору для водія і пасажирів. Передня панель звернена до водія, а в її центрі знаходиться дисплей інформаційно-розважальної мультимедійної системи. Салон став більш просторим і комфортабельним. В Україні модель доступна в трьох насичених опціями комплектаціях з двома бензиновими двигунами на вибір. Покупці можуть вибрати Rio з одним з двох бензинових моторів: 1,2 л (84 к.с.) і 100-сильним об’ємом 1,4 л. Вони працюють в парі з 5-ступінчастою механікою або АКП.

Думка

Це покоління Rio створювалося, в першу чергу, з урахуванням переваг європейських покупців. Тому багато уваги було приділено, як якості збирання і матеріалів, так і їздовим характеристикам. Автомобіль упевнено тримає себе на трасі, але і на розбитих дорогах забезпечує високий їздовий комфорт. Дизайн екстер’єру та інтер’єру моделі відрізняється суворістю і лаконічністю форм. У салоні зручно і просторо.

 

 

Сергій Іванов
MotorNews