X

Автомобіль року в Україні 2018. Кросовер SEAT Ateca

Первый в истории испанского бренда кроссовер вызвал большой интерес у поклонников марки. Одним из преимуществ новинки является широкий выбор базового и опционного оснащения.

На серійну версію першого кросовера від SEAT чекали давно. За дизайном модель перегукується з SEAT Leon, з яким у Ateca навіть однакова колісна база. Адже, як і хетчбек, новинка складена на універсальній платформі MQB концерну Volkswagen. За рахунок цього в Ateca втілено безліч нових рішень і технологій.

Автомобіль оснащений широкою гамою сучасних моторів. Зокрема, покупці зможуть придбати новинку з турбованим 3-циліндровим мотором об’ємом 1 л, що розвиває 115 к.с. Однак його частка у нас у країні очікується доволі скромною. Кому цього здасться мало, пропонується 150-сильна «турбочетвірка» об’ємом 1,4 л. На вершині бензинової гами – 2,0 л і 190 к.с.

Любителям дизельних моторів запропонують дві версії 2-літрового TDI потужністю 150 к.с. і 190 к.с. Залежно від типу і потужності мотора вони працюватимуть у парі з 6-ступінчастою механікою, 6- або 7-ступінчастою роботизованою КП із двома зчепленнями.

Також покупці Ateca вільні обирати між передньо- і повноприводними трансмісіями. Режимами повного приводу Ateca можна керувати шайбою на центральному тунелі, обираючи з шести різних режимів. За звичайної їзди допомога повного приводу буде помітнішою на мокрій і слизькій дорозі або коли треба проїхати по снігу, піску або бруду.

Вадим Добровольский
Delo.ua

Думка

Перший кросовер SEAT вийшов доволі самобутнім. Ефектний вигляд мають сріблясті вставки в бамперах. Салон у задній частині на диво просторий. Підвіска добре розправляється навіть зі значними нерівностями, а також машину не трясе на розбитих дорогах. Кермо завжди зберігає комфортно-приємне зусилля і лінійні відгуки, тому машина за будь-яких дорожніх умов керується легко і точно.

Автомобіль для тесту надала компанія «Порше Україна»