X

Автомобіль року в Україні 2018. Новий Land Rover Discovery

Пятое поколение Land Rover Discovery презентовали осенью прошлого года на Парижском автосалоне. Новинка сохранила свои достоинства и обзавелась новыми.

Discovery на 7 сидінь став більший за розмірами, але при цьому він легше за попередника майже на півтонни. База автомобілю тепер більше на 38 мм, що дозволило збільшити внутрішній простір для всіх пасажирів. Другий і третій ряд зручних крісел складаються як за допомогою кнопок, так і дистанційно. В результаті обсяг багажника можна варіювати від 1231 до 2500 л.

У центрі приладової панелі встановлений 10-дюймовий сенсорний дисплей. Для любителів всіляких гаджетів в автомобілі є 9 USB-портів, 6 зарядок на 12 В і модуль Wi-Fi, здатний забезпечити високошвидкісним інтернетом до 8 пристроїв.

При цьому Discovery – повноцінний всюдихід, який подарує задоволення як звичайним мандрівникам, так і шанувальникам серйозного off-road. Кліренс може досягати 283 мм, а максимальна глибина броду становить 900 мм. Завдяки пневматичній підвісці, кліренс можна змінювати в діапазоні до 210 мм. А коли автомобіль зупиняється, кузов опускається на 40 мм для зручності виходу. Система Terrain Response 2 автоматично обирає оптимальний режим роботи повного приводу в залежності від дорожнього покриття, але можна це зробити вручну. Стежити за перешкодами дозволяє камера кругового огляду. Discovery забезпечений багатьма електронними помічниками водія, включаючи системи розпізнавання пішоходів і автоматичного паркування, розпізнавання знаків, адаптивне світло світлодіодних фар, монітор втоми водія.

Думка

Це справжня дорожня яхта, на якій можна їздити всюди. На швидкісній трасі машина дуже м’яка і плавна. Навіть на поганих дорогах складається враження враження, що Discovery пливе над дорогою. Численні режими роботи фірмової системи повного приводу допомагають впоратися з будь-яким рельєфом. Але, вважаю, більшість власників навряд чи вирушать на ньому підкорювати бездоріжжя, адже ця машина для релаксу.

 

 

Віталій Новак
«Автомедіагруп»