X

Автомобіль року в Україні 2018. Mazda CX-5

Кроссовер Mazda СХ-5 – один из бестселлеров бренда как на мировом, так и на украинском рынке в данном сегменте. Залог успеха модели – яркая внешность и современные технологии.

Улітку нинішнього року в Україні дебютував новий CX-5, який легко упізнани за ще більш елегантним дизайном, стильною головною оптикою, а також видозміненими задніми ліхтарями.

Однією з важливих інновацій новинки є унікальна система векторизації тяги G-Vectoring Control (GVC), яка забезпечує найвищий рівень стабільності та безпеки, особливо в поворотах. Серед інших приємних і корисних опцій – нова технологія проекції на лобове скло і функція дистанційного відчинення багажника.

Новинка пропонується з економічними і тяговитими силовими агрегатами сімейства SKYACTIV. Бензинова лінійка представлена 2-літровим (150 к.с.) двигуном, який працює в парі з 6-ступінчастою механікою або автоматом, а також 2,5-літровим (194 к.с.) двигуном, який пропонується виключно з 6-ступінчастим автоматом.

Любителям дизельних машин доступний 2,2-літровий двигун (175 к.с.), який працює у парі з 6-ступінчастою АКП. Покупці бензинових версій можуть обирати між переднім і повним приводом, а дизельна модифікація оснащена приводом на всі колеса.

В арсеналі CX-5 є адаптивні світлодіодні фари, системи контролю сліпих зон і контролю за дорожньою розміткою, а також екстреного гальмування в місті. Доступ до всіх функцій машини здійснюється через MZD Connect, що підтримує синхронізацію зі смартфоном. Проекція роботи систем та інформація з камери паркувальної системи виводяться на 7-дюймовий сенсорний дисплей інформаційно-розважальної системи. Нагадаємо, що саме компактний кросовер CX-5 став первістком бренду, в якому знайшли своє застосування емоційний дизайн KODO і повний спектр передових технологій SKYACTIV.

Цікаво, що з моменту свого дебюту ця модель здобула понад 60 премій у всьому світі, включаючи титул «Автомобіль року в Японії». Mazda СХ-5 швидко увійшов у рейтинг найбільш продаваних позашляховиків, зокрема в Україні. До речі, поставки в нашу країну здійснюються безпосередньо з головного конвеєра компанії в Хіросімі.

Дмитрий Чабан
«Автоцентр»

Думка

Mazda CX-5 – одна з найцікавіших пропозицій у своєму сегменті. Рівень складання і якість використовуваних матеріалів наближають новинку до моделей преміального сегмента. Автомобіль вирізняється яскравим і сучасним виглядом.

Просторий салон зі зручними кріслами і різноманітними варіантами трансформації дає можливість подорожувати як поодинці, так і з великою дружною компанією. У салоні безліч місць для дрібничок. Одна з численних переваг моделі – якісна шумоізоляція. У дорогих версіях Mazda СХ-5 оснащена чудовою музичною системою Bose.

Дизельний мотор дуже потужний і еластичний, а для швидкого прискорення достатньо трохи продавити педаль газу. У бензиновій топ-версії є режим Sport для активних драйверів. Енергоємна підвіска забезпечує бездоганний рівень комфорту і стабільність на дорогах з різним покриттям. Хороша керованість.