X

Автомобіль року в Україні 2020: вивчаємо нове покоління Ford Focus

Появление каждого нового поколения Ford Focus вызывает огромный интерес у покупателей. Знаковая для бренда модель в этом году будет сражаться за титул «Автомобиля года в Украине 2020», а также составит серьезную конкуренцию в номинации «Компактный класс»

Презентація Ford Focus четвертого покоління відбулася навесні минулого року, відзначивши 20-річчя з моменту дебюту моделі. Автомобіль кардинально відрізняється від попередника: більш витончений дизайн, менша маса, сучасні функції безпеки і технології підключення, а також новий асортимент бензинових і дизельних двигунів.

Focus створено на новітній платформі C2, завдяки якій кузов машини став міцнішим. Крім того, використання нового шасі дало змогу суттєво підвищити рівень шумо- і віброізоляції. При цьому автомобіль став більшим, а збільшена колісна база дала змогу збільшити простір у салоні.

Для нового Focus пропонується широка гама бензинових і дизельних моторів. Перші представлені 1,0 і 1,5-літровими агрегатами потужністю від 85 до 182 к.с. Другі – 1,5 – і 2-літровими турбодизелями потужністю від 95 до 150 к.с. Працювати в тандемі вони можуть з 6-ступінчастою «механікою» або 8-діапазонним «автоматом».

Оснащення Ford Focus багате і різноманітне: наприклад, воно охоплює активні аеродинамічні жалюзі в радіаторних решітках, адаптивні фари, проекційний екран, активний круїз-контроль із функцією розпізнавання дорожніх знаків, помічник активного маневрування, асистент паркування останнього покоління, система екстреного гальмування, яка здатна розпізнавати пішоходів і велосипедистів, функція поставарійної зупинки, камера заднього виду тощо.

Читайте також:
Первый обзор Ford Focus 2018: Курортный роман!

Придбати Ford Focus можна в одній з п’яти версій: Trend, Titanium, ST-Line, крос-варіанті Active і топової Vignale. Вони відрізнятимуться екстер’єрними і кузовними доробками (наприклад, офф-роуд модифікація має захисний обвіс). У версії ST-Line також перероблено ходову (зокрема, занижено підвіску), а у Active — збільшено на 30 мм кліренс.

Читайте також:
Первый тест-драйв Ford Focus 2018 четвертого поколения

Нарешті, Ford Focus 2019 поставлено інформаційно-розважальний комплекс Sync 3 з підтримкою Apple CarPlay, Android Auto, акустика Bang & Olufsen з десятьма динаміками і бездротова зарядка для гаджетів.

Залишайте ваші коментарі про цей автомобіль на нашій сторінці в Facebook

Технічні характеристики Ford Focus Sedan
Тип кузоваседан
Дверцят/місць4/5
Габарити, Д/Ш/В, мм4647/1825/1452
База, мм2700
Дорожній просвіт, ммн.д.
Маса спорядження, кг1375
Об’єм багажника, л539
Тип двигунаБенз. турбо
Розп. і к-сть цил./кл. на цил.R4/4
Об’єм, см куб.999
Потужність, кВт (к.с.)/об/хв92(125)/6000
Макс. кр. мом., Нм/об/хв170/1400-4500
Тип приводапередній
КП8-ст. автомат.
Максимальна швидкість, км/год198
Розгін 0-100 км/год, с11,1
Витр. траса-місто, л/100 км6,4-6,5