X

Автомобіль року в Україні. Новий Hyundai i30

С каждым поколением «корейский Гольф» европеизируется. Новый не исключение – сдержанный дизайн, отличное шасси и большой выбор двигателей.

Чіткі лінії, «обличчя», що випромінює стриману агресію, – зовнішність справжнього арійця без натяку на східні мотиви. Це й не дивно, адже розроблявся автомобіль в Німеччині, а виробляється в Чехії. Інтер’єр також європейський, а якість відчувається як візуально, так і на дотик: більшість матеріалів м’які, зазори мінімальні. За комплектацією системами безпеки машина дасть фору багатьом аналогам свого класу. Системи автономного екстреного гальмування, утримання в смузі руху, стеження за втомою водія і виявлення об’єктів в сліпих зонах зустрічаються далеко не на всіх автомобілях навіть класом вище.

За технічними характеристиками новинка також не відстає від конкурентів. Для Hyundai i30 підготували новий турбомотор об’ємом 1,4 л (140 к.с.), крутний момент від якого передається 6-ступінчастою механікою або 7-ступінчастим преселективним роботом DCT. Є також два атмосферних мотора – 1,4 л (100 к.с.) і 1,6 л (130 к.с.).

Особливу увагу розробники приділили покращенню керованості. І це помітно: підвіска щільна, автомобіль відмінно керується і при цьому демонструє пристойну плавність ходу. Hyundai i30 – практичний вибір для щоденної експлуатації. У машини просторий і зручний салон, великий багажник і відмінні ходові якості. Але тепер Hyundai можна вибрати не тільки розумом, а й серцем: машина здатна дарувати задоволення.

Думка

Автомобіль добре зрозумілий та знайомий. Виконаний Hyundai i30 дуже ретельно. Виключно комфортно їде, дуже тихий всередині, і лише 17-дюймові шини можуть трохи пошуміти на потрісканому асфальті. Його керованість складно назвати спортивною, але вона дуже відчутна, а в пріоритеті стоїть безпека та впевненість: машина завжди поводиться точно, прогнозовано і зрозуміло. Дуже близько до рівня кращих в цьому класі «європейців».

 

 

Олег Василевський, «Auto Bild Украина»