X

Автомобіль року в Україні. Новий Peugeot 301

В начале года в Украине стартовали продажи обновленного седана Peugeot 301. Модель стала элегантнее внешне и обзавелась новыми опциями.

З моменту запуску моделі в 2012 році в світі було продано більше 360 тис. Peugeot 301. Крім елегантного дизайну і видатних ходових характеристик, седан відрізнявся кращим в сегменті показником місткості: в салоні з комфортом розміщуються водій та четверо пасажирів, а обсяг багажника варіюється від 506 до 1332 л. Завдяки своїм характеристикам і надійності, автомобіль заробив повагу і наших автолюбителів: такі машинки регулярно зустрічаються на дорозі. Тепер він пережив рестайлінг, і це пішло йому на користь: седан став виглядати сучасніше і багатше. Peugeot 301 отримав нове облицювання радіатора, сучасний дизайн фар з LED-підсвіткою, а також виразні задні ліхтарі.

Французький бюджетник пропонує ряд нових систем і технологій, які були прерогативою більш коштовних машин. На великий 7-дюймовий сенсорний екран мультимедійної системи виводяться дані з навігаційної системи з 3D-картами, камер заднього виду, а також додатки зі смартфона. Базовий бензиновий двигун 1,2 PureTech став потужнішим на 10 к.с. і тепер його потужність складає 82 к.с. Він комплектується механічною коробкою передач. Крім того, покупцям доступні вже знайомі двигуни – бензиновий VTi на 115 к.с. з механікою або 6-ступінчастим автоматом, а також потужний і економічний дизельний HDi на 92 к.с. з МКП. Новинка пропонується в трьох комплектаціях – Access, Active і Allure.

Думка

Для мене найкраще в цій машині – це силовий агрегат. Потужний 1,6-літровий турбодизель в парі з механічною КП надають величезне задоволення. Крім того, автомобіль дуже економічний і місткий. Оновлення дизайну пішло йому на користь: Peugeot 301 став виглядати більш стильно та солідно. Причому, його вигляд тепер навіть більш цілісний, ніж у дорестайлинговій версії французького седанчика.

 

 

Євген Сокур, «Автоцентр»