X

Автомобіль року в Україні. Новий Peugeot 3008

Предыдущий Peugeot 3008 позиционировался как кроссовер, но больше походил на минивэн. Новый – совершенно иной. Причем изменения коснулись не только внешности.

А зовнішність, звичайно вражає: над дизайном стилісти PSA попрацювали дуже ретельно. Виглядає автомобіль не просто сучасно, але навіть футуристично. Хижі розкосі здвоєні «очі», оригінальні задні ліхтарі, привабливі лінії кузова … До речі, останній солідно додав у розмірах: довжина зросла на 82 мм, ширина – на 4 мм, а занижений дах (-15 мм) дозволили зробити силует стрімким. При цьому простору для великих за зростом людей в салоні досить. Інтер’єр не поступається в оригінальності екстер’єру. А в деяких рішеннях відчувається спадкоємність: той самий «літаковий» стиль кнопок. Але функцій у них стало менше, адже багато тепер покладено на мультімедейну систему.

У Peugeot 3008 немає повнопривідної версії, але він повноправний міський кросовер.

Кліренс становить 219 мм – більше, ніж у деяких джипів. При цьому система Advanced Grip Control допомагає на бездоріжжі і може імітувати блокування міжколісного диференціала. Хоча вважати його позашляховиком не варто, але він здатен на прогулянку до лісу.

Автомобіль під час руху дуже комфортний і при цьому відрізняється азартної керованістю. А вибір силових агрегатів зможе задовольнити будь-які запити: бензинова турбочетвірка 1.6 на 150 сил і два дизеля 1.6 і 2.0 на 120 і 150 сил відповідно. Всі версії оснащуються дуже вдалим 6-ступінчастим автоматом Aisin. Загалом, 3008 недарма отримав звання «Автомобілю 2017 року» в Європі.

Думка

Поза сумнівами, Peugeot 3008 – відкриття року в світі кросоверів. Дуже цікавий автомобіль з унікальною архітектурою салону. Машина демонструє відмінну поведінку на дорозі. При цьому, незважаючи на відсутність повного приводу, досить непогано почуває себе і на бездоріжжі. А все завдяки відмінній геометрії: 219 мм кліренсу і короткі звіси притаманні не всім справжнім позашляховикам на нашому ринку.

 

 

Ярослав Московка, «За Кермом Україна»