X

Автомобіль-трансформер Audi отримав передове оснащення, але купити його неможливо

Электрокар с футуристичной внешностью и запасом хода в 500 исследует будущее

Audi планує показати три незвичайні автомобілі — Skysphere, Grandsphere і Urbansphere. Перший із них вже розсекречений і готовий продемонструвати фірмовий дизайн німецької марки на найближче десятиліття.

Електричний родстер Audi Skysphere має ефектний вигляд і кардинально відрізняється від поточних моделей бренду. Під час його створення дизайнери надихалися культовим Horch 853, який випускали в 30-х роках минулого століття.

Новинка витримана в стилі ар-деко, який ідеально поєднується з сучасними технологіями. Електрокар позбавили решітки радіатора, а на її місці встановили спеціальну панель зі світлодіодними елементами і великою емблемою марки. Схожа панель є на кормі, але там застосована червона підсвітка. Серед інших особливостей автомобіля можна виділити похиле вітрове скло, м’язисті крила, знімний дах, широкі колісні арки і 23-дюймові аеродинамічні колеса.

Головною “родзинкою” родстера є розсувна колісна база, яка може збільшуватися на 250 мм. Причому приріст бази впливає не тільки на габарити моделі, а й на характеристики. Так, в спортивному режимі довжина машини становить 4940 мм, а в режимі GT вона досягає 5190 мм. Висота і ширина електрокара рівні 1230 і 2000 мм відповідно.

У рух інноваційний шоу-кар приводить один електромотор, що розташований на задній осі і видає 632 к.с. і 750 Нм крутильного моменту. Його живить батарея ємністю 80 кВтг, яка забезпечує запас ходу 500 км. Розгін з місця до першої “сотні” займає 4 секунди.

Як і слід було очікувати, новинка отримала систему автопілота, яка не потребує участі водія в процесі керування. Під час активації функції автономного водіння кермо і педалі ховаються в спеціальні ніші, щоб звільнити простір. Ключове місце на передній панелі займає величезний сенсорний екран, за допомогою якого можна не тільки керувати функціями електрокара, а й використовувати як розвагу. Наприклад, подивитися фільм або відеоконференцію.

Конфігурація салону двомісна. В оздобленні використані мікрофібра і м’яка штучна шкіра, а в ролі декору виступили вставки з евкаліпта. Машина залишиться концептом. Про два інші шоу-кари інформації поки що немає. Відомо, що лімузин Grandsphere покажуть до кінця 2021 року, а хетчбек Urbansphere – в 2022 році.

Читайте також:
Концепт-кар Luca: электрокар из переработанных пластиковых отходов