X

Автомобілі Hyundai зможуть злетіти завдяки Uber

Многие компании в настоящее время разрабатывают различные версии технологии для предоставления услуг электрического воздушного такси. Сейчас для достижения данной цели объединились две крупных компании Uber и Hyundai и из этого действительно может что-то получиться.

Uber і Hyundai об’єдналися для створення нового електричного повітряного таксі і навіть показали новий електричний літак eVTOL з дальністю польоту 100 кілометрів і середньою швидкістю до 300 км/год.

Після зростання числа безпілотних літальних апаратів і збільшення ємності акумуляторів стало можливим використання електричного вертикального зльоту і посадки літака для перевезення пасажирів. Зовсім недавно Daimler інвестував у запуск повністю електричного повітряного таксі Volocopter, у якого вже є робочі прототипи, а Porsche оголосила, що робить електричний літак з вертикальним зльотом спільно із Boeing.

Тепер Hyundai також бере участь у планах «масового виробництва» електричних повітряних таксі, а допомагає йому в цьому компанія Uber. Озвучивши перші характеристики прототипу під назвою eVTOL, Hyundai продемонструвала реальність цього типу транспорту, а відповідно велика ймовірність того, що незабаром ми зможемо побачити подібні апарати власними очима.

Якщо говорити про характеристики, то цей автомобіль, хоча радше це все ж літак,  підніматиметься на висоту до 600 метрів і зможе долати відстані до 100 кілометрів. Він буде на 100% електричним, а для підзарядки акумуляторів йому знадобиться від 5 до 7 хвилин. Його оснастять кількома невеликими гвинтами з кожного боку, що значно зменшить гучність, порівняно з величезними лопатями вертольотів із двигунами внутрішнього згоряння. Така відмінність значно полегшить його використання в міських умовах. eVTOL підніматиметься в повітря вертикально, потім переходитиме в круїзний режим, а після зависатиме в повітрі для вертикального зниження.

Читайте також:
Audi совместно с Airbus создала летающий автомобиль

Місткість салону цього літального апарата, по суті, нічим не відрізняється від звичайного автомобіля. У ньому налічується 4 посадкових місця для пасажирів і одне місце для пілота. До речі, з огляну на плани компанії, пілот буде присутнім лише на перших етапах, а пізніше eVTOL стане повністю автономним. Як не крути, а така варіація таксі справляє неабияке враження. Обидві компанії вже підтвердили свою спільну роботу над проектом, проте про терміни поки що не оголосила жодна з них.

Читайте також:
Унікальне 65-річне авто, що літає, продадуть з аукціону