X

Нові електромобілі до 10 тисяч доларів “підірвуть” ринок

На одном заряде аккумулятора бюджетные электрокары Baojun способны преодолеть более 300 км, также новинки получили богатое оснащение

Baojun представив чергові новинки для китайського ринку. Ними стали компактні електрокари E300 і E300 Plus. Обидва електромобілі живляться від батареї на 32 кВтг, що забезпечує запас ходу в 305 км за циклом  NEDC. При цьому для швидкої підзарядки до 80% ємності знадобиться приблизно година. Повна зарядка від звичайної побутової розетки займає 15 годин.

Батарея живить електродвигун, який у свою чергу приводить у рух задні колеса. Потужність мотора — 40 кВт (53 к.с.). Максимальний крутильний момент становить 150 Нм. Цього достатньо для забезпечення швидкості в 100 км/год.

Різниця між двома представленими моделями полягає в розмірах і місткості. Перший  — E300 — вміщує двох або трьох пасажирів. Його габарити: довжина — 2625 мм, ширина — 1647 мм, висота — 1588 мм. Другий — Baojun E300 Plus — отримав подовжену колісну базу: загальна довжина — 2894 мм, ширина — 1655 мм, висота — 1595 мм. За рахунок цього в салоні можуть розташуватися чотири пасажири.

E300 і E300 Plus оснащені передньою незалежною підвіскою McPherson і задньою незалежною підвіскою з подвійним поперечним важелем. Кузови китайських електрокарів на 80% виготовлені зі сталі. Корпус батарей, за заявою виробника, виконаний з “надміцної сталі”. Також передбачена активна система відключення батареї для “додаткового захисту в разі зіткнення”.

У списку стандартних систем безпеки електронний контроль стійкості (ESC), антиблокувальна гальмівна система (ABS) з електронним розподілом гальмівного зусилля (EBD), гідравлічний підсилювач гальм (HBA) і дві подушки безпеки.

У базовій комплектації легкосплавні колісні диски, багатофункціональне кермове колесо, цифрова приладова панель і регульовані передні сидіння (чотири положення). За доплату запропонована мультимедійна система Huawei з голосовим керуванням і онлайн-навігацією.

Обидва електрокари запропоновані в двокольоровому кузові: чорний верх і п’ять кольорів для нижньої частини: Starry White, Starry Sky Powder, Starship Gray, Interstellar Blue і Star Flame Red.

На китайському ринку Baojun E300 коштуватиме від $ 9 170, подовжена версія E300 Plus – від $9 880.