X

Безпека старих автомобілів: краш-тест Toyota Land Cruiser 70

Внедорожник Toyota Land Cruiser 70 относится к старым автомобилям, но в некоторых стран он до сих пор выпускается и доступен без пробега

Зокрема, Toyota Land Cruiser 70 і нині популярна в Австралії, де з 2017 року вводяться нові вимоги до безпеки машин. Ленд Крузер 70 не є винятком з правил, хоч він і з’явився на початку 1980-х років.

Існує думка, що старі автомобілі хоч і міцні, але за рівнем безпеки не можуть зрівнятися з новими моделями. Також є міф, згідно з яким навіть встановлення подушок і систем безпеки не зроблять старі автомобілі безпечнішими. Але Тойота Ленд Крузер 70 руйнує ці стереотипи.

Щоб підігнати позашляховик Land Cruiser 70 під нові норми безпеки, інженери переробили силову структуру передньої частини і доповнили початкову версію автомобіля бічними подушками безпеки, колінною подушкою для водія і травмобезпечними сидіннями. Крім того, «ветеранська» модель отримала динамічну систему стабілізації, «антибукс», допомогу під час старту на підйомі тощо. Словом, зовні Крузер 70 залишився таким самим давнім і старомодним, але за начинкою зазнав суттєвих змін.

Результат модернізації позашляхової Тойоти 30-річної давнини перевершив очікування самих розробників. Під час нещодавно проведених краш-тестів ANCAP (австралійська методика) «старий» новий Ленд Крузер 70 2017 заробив 35,75 бала з максимальних 37). Для порівняння, Land Cruiser без модернізацій показав результат 22,88 бали.

Висновок: безпеку старих автомобілів можна суттєвість покращити, якщо попрацювати над силовою структурою кузова і встановити подушки і сучасні системи безпеки.