X

BMW 4 Series 2021: величезні “ніздрі” і новий двигун

Производитель провел онлайн презентацию купе BMW 4 Series второго поколения

Нове купе BMW 4 Series вийшло під індексом G22. Автомобіль отримав низку нововведень, які стосуються не тільки зовнішності та технологій, а й двигунів. Відмітною рисою нового купе стала подвійна радіаторна решітка значних розмірів. Ті самі “ніздрі” виробник запозичив у Concept 4, представленого минулого року. У BMW запевняють, що “ніздрі ” не тільки мають привернути увагу до новинки, а й виконувати свою основну функцію.

В основі нового купе БМВ 4 серії лежить модульна платформа CLAR. Автомобілю дісталися основні вузли та агрегати від БМВ 3-ї серії. При цьому “четвірка” відрізняється від седана іншими налаштуваннями шасі, нижчим центром ваги, коефіцієнтом лобового опору і розширеною задньою колією.
Щодо моторної лінійки, то в неї увійшли чотири- і шестициліндрові бензинові та дизельні мотори. Топова бензинова версія M440i xDrive отримала нову 3.0-літрову рядну “туброшістку” потужністю 374 к.с. і 500 н·м крутильного моменту. У пару мотору передбачено восьмиступінчастий “автомат” і повний привід. Для прискорення до першої “сотні” BMW M440i xDrive вистачає лише 4.5 с. Максимальна швидкість обмежена 250 км/год.

Читайте також:
Найнезграбнішу Toyota перетворили на кабріолет BMW M5 E60

Також до бензинової лінійки увійшли 2.0-літрові «турбочетвірки» потужністю 190 і 258 к.с., що працюють з 8-ступінчастим «автоматом». Дизельна гамма представлена 2.0-літровим мотором на 190 к.с. і 3.0-літровими «шістками» потужністю 286 і 340 к.с. Усі дизелі і 3.0-літровий бензиновий мотор доповнені 48-вольтовим стартер-генератором, що видає додаткові 11 к.с. під час навантажень.

У салоні BMW 4 Series 2021 в базовому виконанні встановлено кольоровий дисплей діагоналлю 5.1 дюйма і 8.8-дюймовий тачскрін мультимедійного комплексу iDrive сьомого покоління. Топовим модифікаціям дісталася 12.3-дюймова цифрова приборка і 10.3-дюймова мультимедіа. В арсеналі “четвірки” навігаційна система з підтримкою оновлень “повітрям” і проекційний дисплей останнього покоління.

Старт серійного виробництва нового BMW 4-ї серії 2021 запланований на липень. На ринку купе з’явиться в жовтні цього року.