X

BMW готує до випуску відроджене купе 8-ї серії

По сей день купе 8-й серии считается иконой стиля – хорошие экземпляры в достойном состоянии могут стоить как новые модели БМВ. Но уже через год появится новая баварская «восьмерка»

Прототип відродженого купе створено на базі седана BMW 7. Він уже пройшов перші тести. Майбутня новинка, найімовірніше, буде конкурнетом люксовим дводверкам від інших німецьких марок – Mercedes-Benz S Coupe і Bentley Continental GT.

Однією з відмінних особливостей нової BMW 8 стане драйверський характер машини. При цьому баварське люксове купе, найімовірніше, пропонуватимуть і з системою автопілота.

На думку німців, різноспрямованість 8-ї серії дасть змогу власнику насолоджуватися швидкою їздою і водночас релаксувати за кермом, коли в цьому буде необхідність. Існує думка, що вихід 8-ї серії BMW ознаменує припинення виробництва БМВ 6, але поки що це лише чутки.

Нагадаємо, вперше BMW 8 E31 дебютувала в 1989 році. За 10 років виробництва німецька марка склала понад 31 тисячу екземплярів дводверної моделі. У 90-х роках баварці мали намір створити M8, яка була б конкурентом «Феррарі», але автомобіль у серію так і не пішов.

Відомо, що прототип найшвидшої версії 8-ї серії потужністю 550 сил було складено в єдиному екземплярі. Замість неї німці поставили на конвеєр 850CSi потужністю 380 сил.

Читайте також: