X

BMW відмовиться від великого розкішного седана

В существовании большого седана BMW нет ничего удивительного. Но должен был появиться еще один, от которого решено отказаться

ВMW 9-series – звучить прекрасно, чи не так? Дивно, наскільки органічною і правильною здається модель, якої ніколи не існувало. І не буде. В усякому разі, у баварській компанії поки що не мають наміру розвивати модельний ряд у бік розкішнішого автомобіля.

Недавнє відродження БМВ 8 серії відкрило цілком логічний напрямок для створення 9-series – розкішного німецького седана, здатного скласти конкуренцію моделям Mercedes, – Maybach, Bentley і навіть Rolls-Royce. Ось ми і попалися.

BMW 9 Series

Початкова ідея була хороша, але факт володіння BMW британським автовиробником Роллс-Ройс, мабуть, відлякав менеджерів боязню створити внутрішнє суперництво. Напевно, доволі мудро. Враховуючи, що британські лімузини побудовані на компонентах БМВ, а німецький люксовий автомобіль все одно був би дешевшим, деякі покупці відмовилися б платити більше за Rolls-Royce.

Адже раніше баварці серйозно розглядали цю ідею. Ще в 2013 році був представлений концепт BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe (на фото вище), який багато хто спочатку сприйняв як передвісника відродження лінійки 8 серії, хоча вона в результаті зовсім інакшою.

У 2014 році показали Vision Future Luxury Concept (на фото нижче), який більш явно натякав на новий ультрарозкішний великий седан. Лише зовсім недавно оновлена BMW 7-series 2020 використала його цитати у своєму дизайні, але від ідеї більшого автомобіля вирішили відмовитися.

Проте дев’ятка в модельному ряду все ж з’явиться. Раніше компанія продовжила патент на використання товарного знаку i9. Очікується, що під цим ім’ям з’явиться наступник BMW i8 – гібридний суперкар потужністю понад 700 к.с. Такий автомобіль можуть представити до 2023 року.

Читайте також:
Новая BMW M3 2020: первые изображения и подробности