X

BMW представила конкурента Alfa Romeo Giulia GTA

Дебютировал самый мощный из когда-либо созданных BMW M3 - M3 CS

BMW M3 CS — перша новинка баварської марки 2023 року. Зовні «заряджений» седан виділяється карбоновими елементами кузова та яскравими декоративними акцентами. Зокрема, безрамкова решітка радіатора окреслена червоним та прикрашена шильдиком із назвою моделі.

Бампери, дах, вставки у капоті, декоративне оздоблення оптики та повітрозабірників, корпуси бічних дзеркал заднього виду, задній спойлер та дифузор у M3 CS із «голого» карбону. Також карбонові у седана центральна консоль, підрульові лепески, елементи декору та корпуси ковшеподібних сидінь M Carbon зі шкіряною оббивкою. Таке широке використання вуглецевого волокна дозволило знизити споряджену масу хардкорного седана на 20 кг порівняно із вихідним Competition. Ще понад 4 кг вдалося заощадити за рахунок встановлення титанового глушника.

У салоні — штатний для M3 вигнутий екран системи iDrive 8, який поєднує 14,9-дюймовий дисплей мультимедійної системи та 12,3-дюймову панель приладів.

BMW M3 CS укомплектований 3,0-літровою «бітурбошісткою» потужністю 550 к.с., що на 40 к.с. більше, ніж у базового Competition із активним заднім М-диференціалом. Максимальний крутний момент — 650 Нм доступний у діапазоні від 2750 до 5950 об/хв. Заявлений час прискорення від 0 до 100 км/год — 3,4 секунди, до 200 км/год — 11,1 секунд.

Коробка — восьмидіапазоний «автомат» M Steptronic із полегшеними циліндрами та колінвалом, жорсткішими опорами та надрукованим на 3D-принтері осередком блоку циліндрів. У їздової електроніки кілька режимів, що відрізняються налаштуваннями. У спортивному крутний момент перенаправляється на задню вісь. Також передбачена можливість повного відключення передньої осі та системи стабілізації дрифту.

У BMW M3 CS переналаштовані адаптивна підвіска, амортизатори, кермо та гальма. У стандартній комплетації різнорозмірні ковані колісні M-диски: спереду діаметром 19 дюймів, ззаду — 20 дюймів. За доплату доступні карбон-керамічні гальма, розпірки у моторний відсік та збільшення жорсткості кузова.

Серійне виробництво хардкорного седану стартує у Мюнхені у березні 2023 року. Ключові ринки моделі — США, Німеччина, Велика Британія та Японія. Стартовий цінник — 146 тисяч євро. Наклад обмежений, але точної цифри немає.

Читайте також:
Новий кросовер BMW вже помічено в Україні (фото)