X

BMW представила новий купеподібний кросовер X2

В Европе продажи кроссовера стартуют весной 2024 года

BMW офіційно представила новий X2. Модель другого покоління виглядає справжнім спортивним крос-купе, а не оспортивленим хетчбеком, як раніше. «Ніс» автомобіля прикрашає шестикутна решітка радіатора, вперше доступна з контурним підсвічуванням BMW Iconic Glow. Також за доплату запропоновані адаптивні світлодіодні фари з дальнім матричним світлом. На кормі — горизонтальні ліхтарі, спойлер під склом та хитромудрий бампер з вертикальними смугами стоп-сигналів. У BMW X2 M35i xDrive у нього вбудована пара патрубків вихлопної системи. Всім іншим, включаючи iX2, доступні пакети M Sport та M Sport Pro. У кузовній палітрі 11 кольорів. Серед них Fire Red Metallic та два відтінки Frozen від BMW Individual.

Зі зміною покоління кросовер додав у габаритах і тепер досягає 4554 мм у довжину, 1845 мм у ширину та 1590 мм у висоту. Його попередник на 194 мм коротший, на 21 мм вужчий та на 64 мм нижчий. За рахунок збільшеної колісної бази та ширшої колії вільніше стало як у п’ятимісцевому салоні, так і у багажнику. У паливних версіях максимальний обсяг завантаження становить 560-1470 літрів. BMW iX2 пропонує від 525 до 1400 літрів. Розмір колісних дисків — від 17 до 21 дюйма залежно від версії.

У салоні особлива увага приділена сенсорному та голосовому управлінню, реалізованому за допомогою центрального дисплея та інтелектуального персонального помічника на базі системи BMW iDrive 9. Вигнутий центральний екран складається з 10,25-дюймової панелі приладів та 10,7-дюймової «мультимедійки». Інструмент QuickSelect дозволяє швидко активувати обрані функції. Нова салонна камера вміє робити фото та записувати відео.

«Плаваючий» підлокітник обладнаний вбудованою панеллю управління. На центральній консолі — бездротова зарядка для смартфона та два підсклянники. Стандартне кермо — спортивне у шкіряному обплетенні. Нові сидіння доступні у оббивці з перфорованої Veganza або шкіри Vernasca з декоративним рядком. За доплату їх замінять спортивними з масажем та електрорегулюванням із функцією пам’яті.

У стандартному оснащенні заявлено автоматичний клімат-контроль, чотири порти USB-C, розетка на 12 В, центральна подушка безпеки між передніми сидіннями та автоматичний привід багажних дверей. У списку опцій підігрів кермового колеса, панорамний скляний дах, аудіосистема Harman Kardon. Також доступні персональна eSIM, BMW Digital Key Plus, функція BMW ID та стандартна інтеграція смартфона з використанням Apple CarPlay та Android Auto.

Електричний BMW iX2 на старті продажів запропонують у повнопривідній версії iX2 xDrive30 із двома двигунами сукупною віддачею 313 к.с. та 494 Нм крутного моменту. З місця до 100 км/год крос-купе пришвидшується за 5,6 секунд. Максимальна швидкість — 180 км/год. Корисна ємність високовольтної тягової батареї — 64,8 кВт•год. Запас ходу — 417-449 км WLTP.

Від стандартної бортової зарядки на 11 кВт батарея поповнюється від 0 до 100% ємності за 6,5 годин. Опціональний трифазний пристрій на 22 кВт впорається з цим завданням за 3 години та 45 хвилин. Від швидкісного терміналу постійного струму потужністю 130 кВт акумулятор  поповнюється від 10 до 80% за 29 хвилин.

На вершині паливної лінійки BMW X2 M35i xDrive із 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном максимальною потужністю 317 к.с. У Європі віддача агрегату урізана до 300 к.с. Час прискорення від 0 до 100 км/год — 5,4 секунди. Від дешевших модифікацій його відрізняють спеціальні налаштування шасі, стандартна адаптивна спортивна підвіска та опціональні комбіновані М-гальма.

Базовий BMW X2 sDrive20i укомплектований 1,5-літровим трициліндровим бензиновим двигуном сімейства Efficient Dynamics останнього покоління, доповненим 48-вольтовим стартер-генератором. Сукупна віддача системи — 170 к.с., з них ДВЗ генерує 156 к.с., вбудований електродвигун — 19 к.с.

Дизельна лінійка представлена BMW X2 sDrive18d із модернізованим чотирициліндровим мотором потужністю 150 к.с. Всі двигуни працюють у парі із семиступінчастою автоматичною коробкою передач Steptronic із подвійним зчепленням.

Системи активної безпеки та допомоги водієві представлені попередженням про фронтальне зіткнення, круїз-контролем із функцією автоматичного гальмування, контролем швидкості та попередженням про вихід зі смуги руху. Також у списку стандартного обладнання асистенти паркування та руху заднім ходом. За доплату запропоновано активний круїз-контроль із функцією Stop & Go, проєкційний дисплей, система кругового огляду, дистанційне керування та низка інших сучасних технологій.

Виробництво BMW X2 та iX2 налагодять на заводі у Регенсбурзі, Німеччина. Також там виготовляють акумуляторні блоки для електромобілів.

Читайте також:
Дизайн нового BMW 5 Series Touring розсекретили задовго до прем'єри

Постачання купе на європейський ринок розпочнуться у березні 2024 року, а влітку обіцяно другу повністю електричну та ще одну дизельну версії. Ціни оголосять ближче до старту продажів.