X

BMW виготовила ювілейну 7-series: скільки машин зібрали з 1977-го

Конвейер завода в Дингольфинге покинул двухмиллионный BMW 7-series

BMW прозвітувала про нову віху в історії 7 Series — на заводі бренду у Дінгольфінгу (Нижня Баварія) зібрано двомільйонний екземпляр моделі. Ювілейним став чорний i7 xDrive60 із салоном із веганської шкіри коньячного кольору.

У Європі продажі BMW 7 Series нового, сьомого покоління стартували на початку грудня 2022 року. Нова «сімка» доступна як з традиційним ДВЗ, так і з повністю електричною силовою установкою. Зараз компанія нарощує темпи виробництва та відвантаження автомобілів.

BMW випускає 7-серію у Дінгольфінгу з моменту запуску першого покоління розкішного седана у 1977 році. Оригінальна модель отримала кілька революційних для свого часу функцій. Серез них підсилювач рульового управління, автоматична коробка передач, бортовий комп’ютер та набір їздових режимів. Протягом наступних двох поколінь седан отримав ABS, парктронік, навігаційну систему, подушки безпеки та багато інших «смаколиків».

Під час підготовки до запуску BMW 7 Series сьомого покоління компанія інвестувала у завод у Нижній Баварії понад 300 мільйонів євро. Одним із пунктів модернізації було впровадження у техпроцес самостійного переміщення автомобілів від виробничої лінії до місця остаточної перевірки.

Завод у Дінгольфінгу — один із більш ніж 30 виробничих майданчиків BMW та найбільший завод бренду у Європі. Окрім 7-ї серії тут виробляють автомобілі 4-ї, 5-ї, 6-ї та 8-ї серій, а також iX. Річний обсяг виробництва майданчика наближається до 250 тисяч одиниць. Також Дінгольфінгу виробляють електродвигуни та високовольтні акумулятори для BMW i7.

Читайте також:
Наступний BMW X3 M не отримає бензиновий двигун