X

BMW здивувала автомобілем-відходом з незабарвленим кузовом

Представленный баварцами электромобиль полностью экологичен, включая твердотельную батарею

BMW представила незвичайний концепт – I Vision Circular, який не стане серійним, але дасть уявлення про електромобілі майбутнього. Найімовірніше, нам доведеться остаточно звикнути, що нові БМВ будуть сильно відрізнятися від того, за що баварські моделі полюбили їхні шанувальники.

Основна особливість BMW i Vision Circular — повна переробка (“замкнутого циклу”), про що свідчить і назва Circular. Тобто після певного терміну експлуатації перетворений на купу сміття БМВ можна буде повністю утилізувати або переробити, разом із батареєю. Мається на увазі, мабуть, що сміття з відходами і стали основою для прототипу. Екологія, таке всяке.

Зовні електрокар майбутнього має незвичний вигляд. Решітка залишилася впізнаваною, але дизайнери доповнили її яскравими акцентами – безліччю світлових смуг. Вітрове скло плавно перетікає в дах, що дало змогу візуально подовжити компактний електрокар. У задній частині увагу привертає Довга світлова смуга. Від характерної динамічності BMW в дизайні не залишилося і сліду — ми все ще звикаємо.

Матеріалом для BMW i Vision Circular послужив перероблений алюміній, який вирішили не фарбувати, а, навпаки, “зістарили” під бронзу. Таке рішення передусім пояснюється екологією (відмова від синтетичних покриттів), ну а потім вже дизайнерським рішенням. Задня частина автомобіля — з переробленої сталі. Синій колір їй надали за допомогою термічної обробки.

Салон електромобіля BMW i Vision Circular здається максимально футуристичним і доволі комфортним. Крісла на тонкій ніжці більше нагадують комфортні дивани, що створюють ефект хмари. А відсутність центральної консолі візуально робить салон ще просторішим.

“Фішка” електрокара — “світловий інтерактивний ансамбль” у центрі торпедо, який буквально переливається яскравими фарбами. Його в БМВ називають мозковим центром автомобіля. За допомогою такого трикутного екрана, надрукованого на 3D-принтері, можна керувати всіма функціями електрокара.

У 2040 році компанія обіцяє випустити адаптовану до виробництва модель, яка запозичить у концепту окремі риси і особливості.

Читайте також:
Очень низкий спрос заставил BMW модернизировать свежий электрокар