X

BMW складе недорогий спортивний седан

Компания BMW опубликовала первый снимок бюджетного седана, с которым она хочет покорить массовый сегмент рынка. Ранее автомобили баварской марки были слишком дороги для большинства людей среднего класса.

Новий седан BMW 1-ї серії вироблятимуть тільки в Китаї. Адже саме в цій країні у багатьох людей є бажання купити BMW, але немає можливості через високу ціну моделей. З виходом на ринок седана BMW 1-ї серії баварці спільно зі своїм партнером у Піднебесній BMW Brilliance Automotive Ltd. сподіваються отримати ще більше клієнтів.

Наразі BMW 1-ї серії випускається тільки в кузові хетчбек, купе на його базі вже називається 2-ю серією. А от седана під «одиничкою» немає.

До речі, в Європі седана BMW 1-ї серії може і не бути. А от у Китаї обожнюють преміальні спортивні седани. І BMW пропонує для них таку модель. Можливо, в майбутньому навіть буде подовжена версія.

Складно сказати, яким «чистокровним» буде цей BMW за характером. Адже BMW 1-ї серії седан розробляли спеціально для китайського ринку і з урахуванням потреб і звичок місцевого населення. Виробляти його також будуть тільки на китайському заводі. BMW Group стверджує, що розробили і тестували новий автомобіль у центральному офісі BMW із залученням китайських інженерів. Новий автомобіль також пройшов інтенсивні дорожні випробування в різних природних умовах у Китаї.

Седан BMW 1-ї серії став наступником концепт-кара BMW Concept, показаного в Гуанчжоу рік тому. Тепер автомобіль повністю готовий до виробництва. Частково він зберіг дизайн концепту.

Виробник не повідомляє, який привід використано у новинці. Є підозра, що всупереч традиції BMW 1-ї серії будее передньопривідним.