X

BMW X3 нового покоління вийшов на дорожні випробування

Официальная премьера топливных версий кроссовера третьей генерации ожидается в первой половине 2024 года

Видання Motor1 опублікувало кілька знімків прототипів BMW X3 наступної генерації, помічених під час дорожніх випробувань. Обидва автомобілі з дещо меншою кількістю камуфляжу, ніж раніше. Як стверджується, у такому вигляді люксовий баварський кросовер з’явиться на ринку.

Цього разу у поле зору фотошпигунів потрапили «паливні» прототипи новинки. Один із них оснащений великими двоколірними колісними дисками з червоними гальмівними супортами. При цьому у обох автомобілів не видно патрубків вихлопної системи. Це вказує на те, що перед нами не гаряча версія M Performance з її чотирипатрубковою вихлопною системою, максимум — з пакетом M Sport.

Як видно на знімках передньої частини, у нового BMW X3 немає великих «ніздрів» та розділених фар. До того ж він виглядає не таким кутастим, як актуальна модель. Крізь камуфляж видно бумеранги денних ходових вогнів, в стилістці оновлених BMW X5 та X6. Дверні ручки — висувні, що дозволяє очікувати покращену аеродинаміку. Не виключено, що новий X3 буде трохи довшим за попередника.

Уже відомо, що BMW X3 нового покоління буде доступний із бензиновими, дизельними, гібридними та повністю електричними силовими агрегатами. Електричний iX3 побудують на новій платформі Neue Klasse, тоді як нинішній електрокросовер використовує ту саму архітектуру CLAR, що й версії із традиційними двигунами внутрішнього згоряння. Зовні новий iX3 також відрізнятиметься від інших версій моделі третього покоління.

Офіційна прем’єра «звичайних» модифікацій BMW X3 очікується у першій половині 2024 року. Старт серійного виробництва заплановано на серпень того ж року. А десь через рік дебютує електричний iX3 на базі Neue Klasse.

Читайте також:
Підігрів сидінь у автомобілях BMW знову безкоштовний