X

Більше комфорту і нові мотори: Kia Carnival розсекречений повністю

Четвертое поколение Kia Carnival переехало на новую платформу и получило ряд новых функций, которые подняли комфортабельность модели на следующий уровень

Корейська компанія Kia нарешті повністю розсекретила новий мінівен Carnival 2021. Зі зміною покоління автомобіль переїхав на нову середньорозмірну платформу, в результаті чого став на 40 мм довшим. Завдяки цьому внутрішній простір став ще комфортнішим. Крім того, Kia Carnival буде доступний з три- або чотирирядною конфігурацією сидінь, тобто в салоні зможуть розміститися від семи до одинадцяти осіб.

Рестайлінгова модель отримала приставку Grand Utility Vehicle в назві і відрізняється від попередника більш витонченим дизайном. Зокрема, мінівен отримав фірмову решітку радіатора “тигровий ніс”, перероблені фари і світлодіодні ходові вогні, модифікований бампер і повітрозабірник із металевим оздобленням. На кормі з’явилася широка світлодіодна панель і сріблястий декор. Гамма кольорів для кузова охоплює сім відтінків. Також клієнти зможуть обрати бажаний дизайн колісних дисків діаметром 17, 18 і 19 дюймів.

В оснащення салону увійшла цифрова приладова панель з 12,3-дюймовим екраном і мультимедійна система з аналогічним сенсорним дисплеєм, які поміщені під єдине скло. Остання підтримує Apple CarPlay і Android Auto, а також сервіси Kia Live. Ключовою особливістю нового Carnival стала функція “вид пасажира ззаду”. Вона дає змогу переднім пасажирам за допомогою спеціальної камери, підключеної до мультимедійної системи, стежити за задніми пасажирами (наприклад, дітьми). Крім того, автомобіль отримав функцію інтелектуального відчинення/зачинення задніх дверей і багажного відділення. Семимісна версія мінівена передбачає регульовані сидіння для пасажирів другого ряду.

Четверте покоління Кіа Карнівал буде запропоновано з кількома двигунами: 2,2-літровим дизельним Smartsteam потужністю 199 к.с. і 440 Нм крутильного моменту, 3,5-літровим бензиновим MPi з віддачею в 268 к.с. і 332 Нм і 3,5-літровим GDi V6 на 290 к.с. і 355 Нм. Усі агрегати працюють у парі з 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач. На домашньому ринку продаж Kia Carnival 2021 стартує у третьому кварталі цього року, а в інших країнах модель з’явиться ближче до кінця 2020-го.

Читайте також:
Новий Kia Stinger 2021: що змінилося в незвичайній моделі