X

Більше потужності та збільшений запас ходу: Volkswagen презентував новий Golf (фото)

До 50-річчя Volkswagen Golf компанія презентувала його оновлену версію. Вона стане останньою з ДВЗ в історії компактного сімейного автомобіля. Наступне покоління моделі буде електричним.

VW Golf 2024 залишився впізнаваним, зберігши фірмову стилістику виконання. Відрізнити новинку можна за підкоригованою решіткою радіатора, трохи видозміненим фарам і заднім ліхтарям, а також бамперам із звуженим повітрозабірником. Ще хетчбек отримав емблему VW, що підсвічується, і стильні колісні диски з особливим дизайном.

Головним новаторством у салоні Mk8 Golf є мультимедійна система з голосовим помічником на основі ChatGPT. У базовій версії її екран дорівнює 10,4 дюйми, а в топовій – 12,9 дюймів. Ще можна відзначити 10,2-дюймову цифрову панель приладів, оновлене рульове колесо і фізичні кнопки на центральній панелі, які прийшли на зміну сенсорним.

Базовий Golf оснащений безключовим доступом, датчиками паркування, круїз-контролем, а в комплектації Life доданий слот для бездротової зарядки смартфона, триколірна фонова підсвітка та адаптивний круїз-контроль. Версія R-Line імітує Golf R. В оснащенні її салону є глянсове чорне оздоблення, спортивне рульове колесо з підрульовими перемикачами DSG і спортивні сидіння R-Line.

Базовий Volkswagen Golf 2024 поставлятиметься з м’якою гібридною установкою на основі 1,5-літрового двигуна потужністю 116 або 150 к.с. Плагін eHybrid на основі того ж двигуна видає 204 або 272 к.с. Батарея на 19,7 кВтг дозволяє проїжджати у чмсто електричному режимі до 100 км. Продажі моделі на ринку Європи стартують цієї весни, а у США вона з’явиться лише наступного року.

Читайте також:
На фото показали новий подовжений Volkswagen Tiguan