X

Великий Audi Q6 E-Tron 2023 року: що відомо про електромобіль

Новый электрический кроссовер будет на ступень выше представленного ранее Q4

Виробник з Інгольштадта продовжує наступ на батарейний ринок і вже готує нову модель, яка виявиться на щабель вищою і дорожчою за кросовер Q4. Очікується, що новий електромобіль назвуть Q6 E-Tron, але не виключено, що в Ауді вирішать використовувати інше поки що незайняте ім’я – Q5 E-Tron. Автомобіль вже можна розгледіти на шпигунських фото. Carscoops навіть підготували перший реалістичний рендер.

На перший погляд, новий електрокрос Ауді  трохи зловісний і водночас стриманий. Передню частину кузова прикрашає панель на місці фальшрешітки радіатора, в бампері – великі повітрозабірники, розташовані під світлодіодними матричними фарами. Подивившись на кросовер збоку, можна відзначити  лінію даху, що плавно спускається.

В інтер’єрі очікується акцент на “веганській” шкірі та матеріалах з переробки. Завдяки новій платформі в салоні тепер більше місця для пасажирів. Це дасть змогу зробити кожне посадкове місце комфортним і просторим. В оснащенні — цифрова панель приладів із проекційним дисплеєм.

В основі Audi Q6 E-Tron Архітектура PPE, розроблена спільно з Porsche. На ній же побудований Porsche Macan EV, який готується до дебюту. Швидка зарядка дасть змогу “заправляти” батарею на 100 кВтг від 5 до 80% за 25 хвилин.

 

Читайте також:
Audi "прокачала" чотири моделі за допомогою пакета Competition Plus

Прем’єра Audi Q6 E-Tron очікується в другій половині 2022 року. Новий електрокросовер запропонують у двох варіантах — стандартному і RS. На ринку йому доведеться конкурувати з Mercedes-Benz EQC, Jaguar I-Pace, Tesla Model X і BMW iX.