X

Великий електромобіль Audi повністю розсекречено

Электрокар Q5 e-tron станет собратом Volkswagen ID.6

Декілька днів тому в мережі з’явилися знімки невідомого кросовера Audi. З фото було зрозуміло тільки те, що він приєднається до електромобільного сегменту. Однак тягнути інтригу у компанії довго не вийшло, оскільки в мережу просочилися знімки й інформація від Міністерства промисловості КНР.

Саме завдяки їм стало відомо, що новий електромобіль отримав назву Audi Q5 e-tron. Його буде засновано на модельній платформі MEB VW Group. Завдовжки він буде 4876 мм. Відстань між осями становить 2965 мм. Тобто за своїми габаритами модель можна порівняти з Volkswagen ID.6 – це його найближчий родич. З точки зору дизайну новий електрокар виконано в стилістиці всіх електрифікованих моделей Ауді.

Салон не показали на фото. Інсайдери стверджують, що електрокроссовер отримає 11,6-дюймову цифрову приладову панель, центральну консоль, що “плаває” та мультимедійну систему з 10,25-дюймовим екраном. Компоновка салону трьохрядна, що дасть змогу комфортно розміститися семи пасажирам. Більше інформації про оснащення з’явиться пізніше.

Читайте також:
Семейство Audi Q4 E-Tron пополнилось двумя новыми версиями

Моторну гаму буде запозичено у соплатформенного Volkswagen ID.6. Вона включає в себе версії з одним електромотором, розташованим на задній осі, з віддачею 180 і 204 к.с., а також повнопривідну на 306 к.с. Запас ходу обіцяно на рівні 600 км, який забезпечить батарея ємністю 77 кВтг. Офіційну прем’єру Audi Q5 e-tron заплановано на кінець поточного року.