X

Bugatti Chiron розігнався до 490 км/год (відео)

Bugatti Chiron — экстремально быстрая машина, которую можно использовать в повседневности. А если еще быстрее?

Усі знають, що 300 км/год — це багато для максимальної швидкості автомобіля. Дехто чомусь вважає, що умовні 280-290 км/год — негідний показник для суперкара. Якщо ж цифра перевалила за три сотні — можна видихати. А якщо 300 миль/год? Відповідає Bugatti Chiron.

Французький бренд відомий виробництвом найшвидших серійних гіперкарів. Не так давно в компанії сказали, що більше не зацікавлені в гонитві за великими числами. А останні півроку інженери трудилися над цим особливим Bugatti Chiron Sport, щоб подолати 300 миль/год (близько 480 км/год).

Від стандартної версії Sport ця машина відрізняється доволі серйозно. Ми бачимо модифікований аеродинамічний обвіс, а довжину кузова збільшили на 25 см. Проект готували у співпраці з експертами по шасі з Dallara і фахівцями Michelin.

Гіперкар позбувся висувного заднього спойлера і отримав оновлену систему управління висотою дорожнього просвіту. Заміні піддалася вихлопна система, а замість пасажирського крісла з’явилися комп’ютери для відстеження параметрів. Крім того, автомобіль оснастили каркасом безпеки і посадили на дієту.

Читайте також:
Цей броньований позашляховик посперечається з Bugatti Veyron

W16 об’ємом 8 л потужністю 1578 к.с., система повного приводу і 7-ступінчаста АКПП переїхали з недавньої  Bugatti Centodieci. Все це дало змогу прототипу розвинути максимальні 490,484 км/год (304,773 миль/год). Навіщо? Звісно, передусім це позерство. Тому що можуть! З іншого боку, в компанії можуть обкатувати Bugatti Chiron Super Sport… Вам цей чорно-помаранчевий кузов нічого не нагадує?