X

Bugatti Chiron Super Sport — новий лімітований гіперкар

Силовая установка выдает 1600 л.с., что позволяет разгоняться до 440 км/ч

Кілька днів тому Bugatti показала повністю готовий до експлуатації ексклюзивний гіперкар La Voiture Noire, який створили в єдиному екземплярі на замовлення неназваного покупця. Зупинятися на цьому в компанії не стали і представили лімітовану версію Chiron Super Sport. Тираж цієї моделі обмежений 9 екземплярами, вартість кожного становить 3,9 мільйона доларів.

Головною особливістю новинки є подовжена на 250 мм корма. Аналогічне рішення було реалізовано на передсерійному прототипі моделі, представленому в 2019 році, який запам’ятався тим, що встановив неофіційний рекорд швидкості, розігнавшись до 490 км/год. Також купе позбавили декоративних елементів на кузові, що дало змогу поліпшити аеродинаміку і притискну силу.

Від прототипу Bugatti Chiron Super Sport серійна версія успадкувала перероблену вихлопну систему зі здвоєними патрубками в стилі EB110, модернізований дифузор і алюмінієві колісні диски з п’ятьма Y-подібними спицями. До того ж гіперкар отримав шини, здатні витримувати швидкість до 500 км/год. В оздобленні салону переважають шкіра і алькантара, які доповнюють вставки з вуглеволокна і полірованого алюмінію.

Читайте також:
Найкраще уживане авто: рідкісний Bugatti шукає нового власника

У рух автомобіль приводить 8,0-літровий турбодвигун W16, віддачу якого форсували з 1500 до 1600 к.с. Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 440 км/год. Це вражаючий показник, адже, наприклад, стандартний Chiron може розвивати швидкість до 420 км/год.