X

Bugatti не встигає виконувати клієнтські замовлення

Вся линейка марки распродана на три года вперед

Глава спільної автомобільної компанії Bugatti Rimac Мате Рімац заявив, що попит на суперкари Bugatti значно перевищує виробничі потужності компанії. В інтерв’ю CNBC він сказав, що економічні проблеми не вплинули на зацікавленість клієнтів автомобілями марки. Весь тираж розпродано до 2025 року.

Компанія Bugatti Rimac заснована у листопаді 2021 року Bugatti, Rimac та Porsche. Основний пакет — 55% акцій компанії належить хорватській Rimac Group. Ще 45% — німецькому автомобільному холдингу Porsche AG. Штаб-квартира нової спільної компанії розташована у хорватському місті Света Неделя, за 17 км на захід від центру Загреба та за 6 км на схід від Самобору.

Тиждень тому Bugatti представила свою останню модель із бензиновим двигуном W16 — родстер Mistral. Суперкар укомплектовано 8,0-літровим W16 віддачею 1600 к.с. та 1600 Нм крутильного моменту. Працює агрегат у зв’язці з 7-ступеневою коробкою передач та системою повного приводу. Динамічні характеристики останнього бензинового Bugatti не озвучуються. За деякими даними, максимальна швидкість родстера досягне 450 км/год.

Тираж Bugatti W16 Mistral — 99 одиниць. Орієнтовний цінник — 5 мільйонів доларів США.

Читайте також:
Такий вигляд має колесо Bugatti Veyron зсередини — відео