X

Bugatti побудувала унікальний Chiron Super Sport

Он стилизован под Type 55 Super Sport 1930-х годов

Bugatti представила черговий проєкт свого відділення персоналізації Bugatti sur Mesure — Chiron Super Sport у стилістиці родстера Type 55 Super Sport, розробленого Жаном Бугатті. Єдиний у своєму роді гіперкар під назвою «55 1 of 1» забарвлений у чорно-жовтій палітрі. Ліврея повністю перенесена з оригінального спорткара, який випускався у 1932-1935 роках.

У передній частині піксельний візерунок як у Chiron Pur Sport Grand Prix, але замість монограм EB використано числа 55. Здалеку це нагадує крила довоєнного спорткара. Емблема EB у жовтому кольорі та напис «55 1 of 1» нанесені на нижню площину заднього антикрила.

У салоні — чорна шкіра та алькантара з жовтими акцентами. Підголовники сидінь прикрашені вишивкою під назвою проєкту. На дверних картах вишитий вручну візерунок, аналогічний тому, що прикрашає кузов гіперкара. На дверних порогах — автографи Жана Бугатті.

Унікальний Bugatti Chiron Super Sport використовує стандартний 8,0-літровий бензиновий двигун W16 із подвійним турбокомпресором. Віддача агрегата — 1600 к.с. та 1600 Нм крутного моменту. Працює він у парі із семиступінчастим «роботом» із двома зчепленнями. Привід — повний. З місця до 300 км/год гіперкар прискорюється за 12,1 секунди. Максимальна швидкість — 440 км/год.

Читайте також:
Наступник Bugatti Chiron отримає новий 1800-сильний двигун: деталі