X

Bugatti представила останній суперкар із двигуном W16 – його оцінили у 5 млн доларів

У рамках щорічного американського заходу The Quail компанія Bugatti презентувала новий родстер Mistral. Він стане останньою цивільною моделлю марки, оснащеною тільки бензиновим двигуном W16, і вийде тиражем у 99 екземплярів.

Mistral побудований на базі купе Chiron, але на вигляд набагато агресивніший за нього. Він має переосмислений кузов з безліччю елементів, запозичених у інших моделей бренду. Також родстер отримав оригінальні світлодіодні фари та задні ліхтарі, вигнуте вітрове скло, що плавно перетікає у бічні, величезну підковоподібну решітку радіатора та повітрозабірники за сидіннями водія та пасажира.

Салон лімітованого суперкара багато в чому повторює Chiron. У його декорі  використана двокольорова шкіра у жовтих та чорних тонах, яку доповнюють вставки з карбону та титану. Важіль коробки передач прикрашає фігурка «Слона в цирку» Рембрандта Бугатті. Аналогічне рішення було у Bugatti Type 41 La Royale.

Читайте також:
Bugatti показала оновлений логотип

У рух Bugatti Mistral приводить 8,0-літровий бензиновий двигун W16, який видає 1600 к.с. потужності та 1600 Нм крутильного моменту. Він працює в парі з 7-ступеневою коробкою передач та системою повного приводу. Тираж новинки обмежений 99 екземплярами, вартість кожного — 5 мільйонів доларів. Як повідомили в компанії, всі машини були розкуплені ще до офіційної прем’єри. Початок поставок заплановано на 2024 рік.