X

Bugatti представила загадковий болід із рекордними характеристиками

Bugatti Bolide не является очередной разновидностью единственной серийной модели марки – купе Chiron, а переосмысляет скорость заново

Новий Bugatti Bolide — щось більше, ніж чергова переробка вже знаменитого Бугатті Широн, це складний інженерний проект. Від серійної моделі новому гіперкару дісталися 8,0-літровий двигун і шасі. Серед нововведень — туброкомпресори і вражаючі характеристики.

За умови використання бензину А-98, гіперкар здатний розвивати 1600 к.с. і 1600 Нм. Використовуючи паливо з вищим октановим числом, наприклад 110, характеристики будуть просто нереальними — 1850 к.с. і 1850 Нм. У ці цифри навіть складно повірити.

І якщо характеристики — це перше, на що звертаєш увагу, друге – унікальний кузов. Матеріалом для нього послужив вуглепластик. Кількість деталей мінімальна. Інженери намагалися полегшити новинку, прибираючи непотрібні кузовні панелі.

Із довжиною 4756 мм у ширину гіперкар Bugatti Bolide досягає 1998 мм, у висоту — 995 мм. Кліренс дорівнює 75 мм. Суха маса автомобіля — 1240 кг. Для розгону до 100 км/год необхідно трохи більше 2 секунд, до 200 км/год — 4,36 с, до 300 км/год — 7,37 с. За той самий проміжок середньостатистичний хот-хетч набере першу «сотню»!

При цьому в Bugatti говорять і про час розгону до 500 км/год — 20,16 с. Іншими словами, у трекового Bolide є всі шанси побити позначку, яку раніше встановила спецверсія Bugatti Chiron (490,484 км/год).

На жаль, всі вищенаведені цифри поки що не передають точної інформації про новинку. Це лише комп’ютерна симуляція, яка допомагає змоделювати і описати потенціал автомобіля. Реальні виміри швидкості покажуть, на що насправді здатний суперкар. За рух на високих швидкостях відповідає рівною мірою пасивна і активна аеродинаміка. Завдяки задньому антикрилу надбавка до притискної сили на 320 км/год досягає 1800 кг. Передній спліттер додає ще 800 кг.

Чи буде у Bugatti Bolide серійне продовження, поки що залишається загадкою. Виробник все ще думає про випуск хоча б невеликої партії. Але не варто виключати, що таке божевільне купе так і залишиться в статусі прототипу.

Читайте також:
Сколько стоит месяц владения Bugatti Chiron: озвучены цифры