X

Bugatti прекращает производство самого быстрого автомобиля в мире

Компании осталось выпустить всего 40 экземпляров Chiron

Bugatti оголосила про завершення виробництва Chiron, що вперше дебютував у березні 2016 року. Тираж найшвидшого у світі гіперкара обмежений 500 одиницями. Як стало відомо, автовиробнику залишилося виготовити близько 40 машин, після чого життєвий цикл моделі завершиться.

Перші поставки клієнтам почалися в 2017 році. Риску в 300 одиниць компанія залишила позаду через чотири роки після початку виробництва моделі на заводі в Мольсаймі. Зараз Bugatti складає останні екземпляри моделі.

Цікаво те, що їх вирішили зробити особливими, випустивши нові модифікації – Pur Sport і Super Sport. Останній укомплектують 8,0-літровим мотором W16 із двома парами турбокомпресорів. Віддача агрегата становитиме 1600 к.с. проти 1500 к.с. у звичайній версії. У пару такому мотору передбачена семиступенева роботизована коробка передач. Максимальна швидкість гіперкара примусово обмежена електронікою на позначці 440 км/год.

Зовні фінальна версія відрізнятиметься особливими аеродинамічними елементами на кузові. Наприклад, іншим дифузором і подовженою на 25 см кормою. Крім того, до такого Широна йдуть кастомні колісні диски з шинами, здатними витримувати граничні швидкості до 500 км/год.

Читайте також:
Bugatti Bolide назвали найкрасивішим гіперкаром у світі

Вартість фінальних версій гіперкара Bugatti Chiron вже відома. Цінник стартує від 3,7 мільйона доларів.