X

Швидше за Bugatti Chiron: американці планують розігнатися до 500 км/год

Hennessey намерена превзойти рекордную скорость в 490 км/ч, которая покорилась гиперкару Bugatti Chiron

Кілька днів тому гіперкар Bugatti Chiron вдалося розігнати до неймовірних 490 км/год. Техаська фірма Hennessey привітала французький бренд із таким досягненням, але пообіцяла перевершити їхню швидкість.

Бити рекорд, очевидно, будуть на моделі Venom F5, яка вперше була показана ще в 2017 році, але досі так і не пішла у виробництво. Обіцяний тираж Venom F5 має становити 24 екземпляри, кожен із яких обійдеться майбутньому власнику в 1,6 млн доларів.

Потужність американського гіперкара не набагато перевершує продуктивність Широна – 1622 к.с. проти 1600, але задньопривідний Веном набагато легший – 1338 кг проти 1995. Тобто, теоретично, 7,4-літровий V8 цілком може дозволити Venom F5 обійти в динамічних вправах важчий Bugatti Chiron.

Інженери Hennessey мають намір розігнати Веном до 500 км/год, причому на розгін до 400 км/год гіперкару потрібно менше 30 секунд.

Читайте також:
На 1000-сильному тракторі встановлено новий рекорд швидкості (відео)

Дуже сміливі заяви, але для їх підтвердження американцям необхідно побудувати хоча б один “живий” екземпляр моделі.  Venom F5, що офіційно дебютував два роки тому, можна було подивитися тільки на картинках, а інтер’єр взагалі поки що ніхто не бачив.