X

Бюджетна Tesla Model 2 за 25 000 доларів вже готова

По некоторым данным, первый прототип электромобиля уже собран

Уперше про проект доступного електрокара Tesla стало відомо у вересні 2020 року. Тоді Ілон Маск у рамках презентації акумуляторних осередків типорозміру 4680 пообіцяв протягом трьох наступних років вивести на ринок електромобіль вартістю 25 000 доларів.

Зараз же в мережі з’явилася інформація про те, що перший прототип обіцяного Маском електрокара Тесла Модел 2 (ймовірна назва) зібраний на китайській Гігафабриці. Ба більше, за деякими даними, новинка стане на конвеєр до кінця 2021 року. Хоча до цієї інформації варто ставитися скептично – навіть Tesla поки що не оголошувала чітких термінів, які, втім, ніколи не відповідають дійсності.

Підтвердженням матеріалізації бюджетника послужив пост на китайському сайті мікроблогів Sina Weibo, в якому йдеться, що складання першого тестового прототипу вже завершено, а постачальники компонентів вишикувалися в чергу. Блогер, який опублікував цю інформацію, запевняє, що інформація виходить з “дуже надійного джерела”. Останні кілька витоків, опубліковані цим же автором, виявилися правдивими.

Читайте також:
Tesla Model 3 обігнала майже всі автомобілі з ДВЗ щодо продажу

За деякими даними, новий електрокар Tesla також може називатися Model Q. У лютому 2021 року президент Tesla China Том Чжу говорив, що нова модель буде спроектована, розроблена і побудована в Китаї. Продавати новий електромобіль планують по всьому світу.