X

Бюджетний електрокросовер Volkswagen отримає дешеву батарею і запас ходу 300 км

Электромобиль стоимостью 20 000 евро покажут на Мюнхенском автосалоне

Німецький автогігант має намір стати лідером в електромобільному сегменті. Він вже випустив на ринок дві моделі — компактний хетчбек Volkswagen ID.3 і кросовер ID.4. Незабаром до них приєднаються купеподібний ID.5 і ефектний мінівен. Тепер з’явилася інформація про міський кросовер під назвою ID.2.

В його основу ляже модульна платформа MEB. За своїми габаритами новинка буде порівнянна з нинішнім T-Cross. Однак завдяки електричній силовій установці кабіна моделі буде набагато просторішою і комфортнішою. До того ж електромобіль Фольксваген оснастять абсолютно новими літій-залізо-фосфатними батареями, які на 50% дешевші за ті, що наразі існують. Це, безсумнівно, позначиться на ціні електрокара.

Зовні кросовер VW ID.2 буде перегукуватися з існуючими моделями сімейства ID. Його запропонують у декількох модифікаціях з різними силовими агрегатами і батареями ємністю від 30 до 45 кВтг, які забезпечать запас ходу від 190 до 290 км. Концепт новинки мають намір презентувати на Мюнхенському автосалоні, який відкриється 7 вересня. Серійну версію електрокара покажуть у 2023 році, а на ринок вона вийде в 2025-му. Вартість Volkswagen ID.2 стартуватиме від 20 000 євро.

Читайте також:
Величезний кросовер Volkswagen показали в незвичайному вигляді