X

Бюджетний електромобіль Tesla: відома ціна і дата появи

Что готовит Tesla? Бюджетный электромобиль, цена которого будет сравнима с Toyota Corolla. Илон Маск говорит, что ждать нужно недолго

Battery Day від Tesla — щорічний захід, який надає Ілону Маску одну з багатьох можливостей пограти вартістю акцій компанії і заспокоїти інвесторів. Із новинок цього року Тесла показала вже “втомлені” (до того ж, так і не відправлені на конвеєр) Cybertruck і Roadster 2. Але не обійшлося без несподіванок.

Усі в компанії, мабуть, зрозуміли, що захід необхідно оживити. Ілон Маск анонсував бюджетний електромобіль. Його мають намір (за словами Маска) підготувати до 2023 року. Стартова ціна — $25 000. Привабливо?

Вартість базової моделі середнього класу справді здається чимось дивним для електрокара — особливо для Tesla. З іншого боку, вищезгадані Кібертрак і Родстер 2 можуть підтвердити, що наміри ще нічого не означають. Тим паче, що конкретних напрацювань щодо дешевого EV в компанії поки що немає.

Перше завдання, яке необхідно вирішити, — доступне виробництво батарей. У Tesla розуміють, що це питання потрібно закрити в пріоритетному режимі. У компанії планують збільшити на 16% запас ходу при тому ж розмірі блоків і паралельно спростити виробництво і зменшити його вартість.

Читайте також:
Божевільна Tesla Model S надійшла в продаж: три мотори, 1100 коней і розгін за 2 секунди

Ніякої конкретики про перспективну модель немає. Крім підозріло оптимістичного терміну виходу в продаж і привабливої ціни. Також немає даних про дизайн. Раніше в компанії показували ескіз нового автомобіля, який міг би вирушити на ринок Китаю (на фото). Складно сказати, чи буде бюджетник схожим на цей проект. Адже зараз невідомо навіть, в якому типі кузова з’явиться машина.

136