X

Camry наступна? Розкішний седан Toyota перетворять на кросовер

Кроссовер Toyota Crown будет будет основан на модульной платформе TNGA-K и дебютирует в 2022 году

Популярність кросоверів зростає неймовірними темпами. За статистикою, частка таких машин у загальному продажу досягає 70%. При цьому попит на седани невпинно падає, через що виробники змушені прибирати їх зі свого модельного ряду. Не залишилася осторонь від цієї тенденції і компанія Toyota.

Японський виробник має намір змінити форм-фактор своєму розкішному седану Crown, який випускають із 1955 року. Він є ще й однією з найстаріших моделей Тойота. За багаторічну історію седан змінив 15 поколінь, останнє  представили в 2018 році. Тому авто повністю відповідає нинішнім тенденціям і має свіжий вигляд. До того ж, продаж Тойота Краун тримається на рівні.

За даними інсайдерів, в компанії ще не ухвалили остаточного рішення про долю седана. Можливо, його не “вбиватимуть” на догоду кросоверу, а просто розширять сімейство за рахунок SUV. На деяких ринках модель можуть пропонувати в кузові седан, а на окремих — як кросовер Toyota Crown.

Читайте також:
Toyota C-HR отримав тюнінг у стилі Marvel (фото)

Уже зараз можна сказати, що SUV витісняють звичні легкові машини в усіх сегментах. Можливо, в середньостроковій перспективі схожа доля чекає і на Toyota Camry.