X

Седан BMW 5 Series та його електрична версія BMW i5 виходять на ринок Європи

Старт продаж запланирован на 21 октября

Новий BMW 5 Series — одна з найочікуваніших новинок 2023 року. Появу моделі восьмого покоління баварська марка анонсувала у травні цього року. Як відомо, окрім звичайного седана на ринок вийде його електрична версія та новий універсал. Перше офіційне зображення майбутнього універсалу з’явилося у мережі на початку цього місяця. Світова прем’єра BMW 5 Series Touring нового покоління відбудеться навесні 2024 року.

А поки універсал готується до дебюту продажі нового седана BMW 5 Series та першого BMW i5 стартували у Південній Кореї, а тепер і у Європі. Постачання автомобілів клієнтам з Німеччини та інших європейських країн розпочнеться 21 жовтня. У США нова 5 Series з’явиться тижнем пізніше. На решті світових ринку старт продажів заплановано на 25 листопада.

Як стверджують у BMW, особливу цікавість серед клієнтів викликав повністю електричний i5. На старті продажів електроседан доступний у двох версіях: i5 eDrive40 та i5 M60 xDrive. Потужність молодшої — 340 к.с., топової — 601 к.с. Запас ходу — від 498 до 582 км у випробувальному циклі WLTP.

BMW 5 Series восьмого покоління запропонує власникам інноваційні цифрові послуги: ігри, потокову передачу аудіо та відео. Також у арсеналі новинки набір сучасних систем допомоги водію, включаючи напівавтопілот Highway Assistant. У Німеччині він дозволяє їздити на швидкості до 130 км/год без рук. Водію потрібно уважно стежити за дорожньою ситуацією та бути готовим будь-якої миті взяти керування на себе. У нової «п’ятірки» Highway Assistant доповнений системою автоматичної зміни смуги руху. Для початку автоматичної зміни руху водієві достатньо поглянути у зовнішнє дзеркало.

Новий BMW 5 Series Touring отримає всі «плюшки» седана та розділить із ним силові установки. Це буде перший універсал преміум-класу доступний як з традиційними ДВЗ, так і як «м’який гібрид», плагін-гібрид та електромобіль. Оцінити всі плюси володіння таким автомобілем зможуть клієнти бренду з Європи, Японії та Тайваню. У США BMW 5 Series Touring продаватись не буде.

Читайте також:
Новий BMW X2 M35i візьме участь у жіночому ралі