X

Седан Geely Preface на базі Volvo назвали автомобілем року в Китаї

Лучшим кроссовером жюри премии «Китайский автомобиль 2021 года» назвало Lincoln Aviator, лучшим спорткаром – Maserati MC20

Седан Geely Preface, який створено з використанням платформи й агрегатів Volvo, здобув престижну премію «Автомобіль року». Щоправда, поки що тільки в китайській версії. Вручення нагород відбулося на автосалоні в Гуанчжоу під час автошоу.

Зазначимо, що титул міг отримати будь-який автомобіль. Єдина умова — вихід на ринок Китаю в період із жовтня 2019 до жовтня 2020 року. Geely зі своїм седаном якраз вклалися в ці рамки.

Нагадаємо, що попередником серійного Geely Preface був концепт, представлений минулого року на виставці в Шанхаї. Товарну версію компанія показала в Пекіні. За словами виробника, з Preface він входить у нову еру інновацій.

Премія “Китайський автомобіль року” не нова. Вона добре відома не тільки в Китаї, а й за його межами як дуже чесна і авторитетна. Журі з 41 людини обирає переможців голосуванням. Це не тільки журналісти, а й інші експерти автомобільної галузі.

Крім Geely Preface, журі відзначило й інші автомобілі. Наприклад, серед позашляховиків звання найкращого дісталося Lincoln Aviator. Найкращим спорткаром назвали Maserati MC20, електромобілем — Polestar 2, а нагорода за найкращий дизайн дісталася Land Rover Defender.

Читайте також:
Новий кросовер Geely отримав одразу дві гібридні версії