X

Chery показала великий кросовер Jetour з потужним двигуном

Продавать автомобиль начнут до конца текущего года

У модельній лінійці належить Chery бренду Jetour з’явився ще один кросовер — Jetour X90 Plus. Дебютний показ новинки відбувся на автосалоні в Шанхаї. Щоправда, тоді з якоїсь причини його прем’єра не привернула великої уваги.

Зараз з’явилася інформація про серійну версію моделі. Судячи з фото, Jetour X90 Plus побудований на базі X95. Схожість між моделями помітно в профіль, але відмінності в зовнішності є. Зокрема, величезна фальшрадіаторна решітка з горизонтальними ребрами і вертикальні ходові вогні X90 Plus дісталися від молодшого X70 Plus. Фари запозичені у X95, тоді як задні ліхтарі оригінальні.

При колісній базі в 2850 мм новий китайський кросовер досягає 4858 мм в довжину, 1925 мм в ширину і 1780 мм у висоту. Це дало йому змогу зайняти місце між X90 і X95, довжина яких становить 4840 і 4875 мм відповідно.

Салон Jetour X90 Plus укомплектований цифровою панеллю приладів, сенсорним блоком керування клімат-контролем, новим джойстиком коробки передач і бездротовою зарядкою для смартфона.

Під час прем’єри в Шанхаї виробник показав п’ятимісну версію Jetour X90 Plus. Однак серійна модель, ймовірно, буде доступна також в 6-і 7-місній модифікаціях.

У рух X90 Plus приводить новий 2,0-літровий чотирициліндровий мотор Chery з віддачею 254 к.с. Двигун працює в парі з роботизованою коробкою передач. Привід — виключно передній.

Читайте також:
Chery анонсує появу нової силової архітектури власної розробки на Шанхайському автосалоні 2021

Старт продажу Jetour X90 Plus на рідному ринку марки запланований на 2021 рік, після чого кросовер зможуть придбати жителі Південної Америки і Близького Сходу. Можливо, машина з’явиться і у нас — бренд представлений в Україні.