X

Chevrolet почав виробництво наступника Lacetti (фото)

В Узбекистані стартувало виробництво бюджетного седана Chevrolet Onix. Автомобіль стане наступником популярних в Україні Lacetti і Cobalt.

Базується модель на недорогій, але відносно сучасній платформі Global Emerging Markets. Її довжина досягає 4471 мм при колісній базі 2600 мм. Ширина і висота становлять 1730 і 1471 мм відповідно. Дорожній просвіт — 134 мм. У автомобіля масивна решітка радіатора, розділена на дві частини тонкою хромованою смугою, витягнута оптика, фактурний капот, великі задні ліхтарі і 16-дюймові колеса.

Салон, як і інтер’єр моделі, має доволі простий, але цілком гармонійний вигляд. До його оснащення увійшла мультимедійна система з 8-дюймовим екраном і підтримкою Android Auto з Apple CarPlay, мультикермо, кондиціонер і аудіосистема. У топовій комплектації Chevrolet Onix поставляється з системою клімат-контролю і камерою заднього виду.

Автомобіль комплектується 1,2-літровим атмосферним двигуном потужністю 89 к.с. , який працює в парі з п’ятиступеневою “механікою”. Також доступна версія з 1,0-літровим турбомотором з віддачею 116 к.с. Він пов’язаний з 6-ступеневою автоматичною коробкою передач і дає змогу розганятися з місця до 100 км/год за 10,9 секунди.

Читайте також:
Chevrolet назвал дату дебюта нового кроссовера за $20 000 – он будет глобальным

У пресслужбі компанії заявили, що на цьому етапі на конвеєр став тільки седан, а в 2023 році до нього приєднається і модель в кузові хетчбек. Вартість стартує від 9000 доларів. Можливо, новий Chevrolet Onix з’явиться і в Україні.