X

Що відомо про новий кросовер Kia Sportage 2022

Новая генерация кроссовера Kia Sportage будет кардинально отличаться от текущей и получит ряд элементов в стилистике соплатформенного Hyundai Tucson

Менше тижня тому компанія Kia представила оновлену версію кросовера Sportage, а також його топову модифікацію під назвою Gravity. На такий крок виробник пішов, щоб зробити авто сучаснішим, оскільки нинішня генерація моделі перебуває у виробництві з 2015 року. Основний наголос було зроблено на технічному оснащенні, а от зовнішність лишилася колишньою. Щодо  топової версії, то вона отримала набір темних акцентів у дизайні екстер’єру.

У компанії поки що не називають точної дати дебюту нового покоління кросовера, але за даними інсайдерів, наближених до керівництва Kia, стало відомо, що наступна генерація моделі буде представлена в квітні 2021 року. Новий кросовер Кіа Спортейдж базуватиметься на тій самій платформі, що і Hyundai Tucson 2021 і вийде під індексом NQ5. Крім того, автомобіль отримає свіжий дизайн, який не буде перегукуватися з актуальною генерацією.

За чутками, буде розроблено дві конфігурації кросовера з урахуванням потреб конкретних ринків. Чимало силових установок буде запозичено у нового Хюндай Туссан, тому можна очікувати на версію з 1,6-літровим бензиновим і дизельним двигуном із турбонаддувом, а також гібридну силову установку на основі того ж агрегата.

Очікується, що дизайн компактного кросовера буде натхненний стилістикою торішнього концепту Kia Futuron.