X

Citroen повністю розсекретив нову бюджетну модель

В продажу автомобиль с ярким дизайном поступит в начале 2022 года

У мережі вже кілька разів з’являлася інформація про те, що Сitroen має намір розширити свою присутність на інших ринках. У зв’язку з чим марка анонсувала появу трьох компактних моделей. Вони мають вийти на ринок у 2024 році. Інформації про них поки що небагато, за винятком первістка — Citroen С3. Але цей бюджетний кросовер повністю відрізняється від європейського хетчбека.

Незважаючи на кросоверний кузовний обвис і рейлінги на даху, новинка позиціонується виробником все ж як хетчбек. Передня частина нового Сітроен С3 виконана в стилістиці останніх C4 і C5 X. У них крос-хетч запозичив складну багатоярусну оптику і діодні смуги. Забарвлення кузова — виключно двоколірне.

У салоні — система мультимедіа з 10-дюймовим дисплеєм і усічене кермове колесо. Опційно можна замовити контрастні кольорові вставки для передньої панелі.

За попередніми даними, в основі нового крос-хетча лежить платформа CMP, використовувана Citroen C4, Peugeot 208 і Opel Mokka. Імовірно, йдеться про спрощену версію глобальної архітектури.

Інформація про мотори стане відомою трохи пізніше, оскільки для кожного регіону запропонують свій набір агрегатів. Наприклад, для індійського ринку обіцяний 1,2-літровий агрегат, а бразильським покупцям запропоновано 1,6-літровий атмосферний двигун і 1,0-літровий мотор. Їх віддача, як і доступні варіанти трансмісії, не повідомляється. Зате відомо, що привід буде тільки переднім.

На конвеєр новий Citroen C3 стане наприкінці 2021 року. У продаж хетчбек надійде на початку 2022 року. Виробництво новинки налагодять у Бразилії та Індії. Очікується, що новинка виявиться найдоступнішою моделлю виробника.

Читайте також:
Оновлений кросовер Citroen C5 показали на живих фото