X

Citroen “підірве” ринок кросовером за $ 7000 — усі деталі

Официальная премьера новинки состоится 20 мая

Citroen має намір випустити три нові моделі, які будуть орієнтовані на бюджетний сегмент. Звичайно, першим на ринок вийде дешевий кросовер, оскільки саме цей тип автомобілів на сьогодні має високу популярність на більшості ринків.

Новинка відома під внутрішньозаводським індексом СС21. Незважаючи на те, що кросовер Сітроен ще не обзавівся справжнім ім’ям, його перші прототипи вже виїхали на тести. Судячи зі знімків, автомобіль виконаний в традиційному для цього сегмента стилі. Він отримав незграбний кузов, широкі колісні арки, двоярусну оптику зі світлодіодними ДХВ, квадратні блоки задніх ліхтарів, рейлінги на даху і пластиковий обвіс по периметру кузова.

Відомо, що новий кросовер Citroen буде побудований на модульній платформі Common Modular Platform (CMP). Довжина не перевищуватиме 4000 мм. Основними конкурентами моделі стануть Nissan Magnite, Renault Kiger і Hyundai Venue. Очікується, що бюджетник пропонуватимуть із 1,0- і 1,2-літровими бензиновими двигунами, сполученими з механічною КПП або “автоматом”. Пізніше виробник випустить і повністю електричну версію моделі з запасом ходу 200 км.

Читайте також:
Доступний кросовер Citroen порадував стильним дизайном

Дебют компактного кросовера запланований на 20 травня, а на ринок новинка вийде вже восени 2021 року. За попередньою інформацією, вартість стартуватиме від $7000. При цьому за електричну версію моделі потрібно буде викласти щонайменше $10 000. Основним ринком збуту стане Індія та інші ринки, що розвиваються.