X

Та скільки можна: Volkswagen Golf GTi і R знову стануть швидшими

Новенькие Volkswgaen Golf GTI и GTD должны появится в марте 2020 года, а TCR и Golf R - в сентябре

Той факт, що новий Volkswagen Golf восьмого покоління отримає модифікації GTI, TCR, R та інші – відомий вже давно. Проте детальної інформації про них не було, принаймні до сьогоднішнього дня. Нові подробиці прибули до нас з Великої Британії і вони справді вражають.

Не зволікатимемо і перейдемо одразу до фактів. Перше, що варто зазначити – всі підігріті Golf отримають м’яку гібридну систему на 48-вольт, яка доповнюватиме звичний усім двигун 2.0 TSI. Із таким комплектом базовий GTI видасть 232 к.с. Покупці зможуть обирати між 6-ступінчастою механічною або 7-ступінчатою автоматичною коробкою передач DSG з подвійним зчепленням. Потенціал дасть змогу хетчбеку розганятися до першої сотні приблизно за 6 секунд, завдяки зменшеній вазі і поліпшеним аеродинамічним показникам. Максимальна швидкість буде обмежена позначкою в 250 км/год.

Люди, які шукають більше продуктивності, можуть обрати GTI TCR. Тут вже клієнт отримує 286 к.с. і 370 Нм крутильного моменту, а також низку конструктивних доробок: імітація блокування диференціала, великі гальма, великі колеса і нижчий кліренс. Наскільки ця надбавка в потужності зможе вплинути на розгін, враховуючи, що TCR теж буде передньопривідним – поки що не зрозуміло. Проте вже відомо, що обмеження максимальної швидкості буде посунуто до 270 км/год.

Читайте також:
GTI и не только: Volkswagen заполонит рынок заряженными Golf

На вершині всіх цих модифікацій перебуває Golf R і, як і раніше, він покаже весь максимум, який здатний видати Golf. Той самий 4-циліндровий гібридний 2.0 TSI, але вже на 328 к.с. і 400 Нм. Єдиним варіантом коробки передач буде 7-ступінчаста DSG, а також його робитимуть виключно на повному приводі. Очікуємо розгону в межах 4,3 секунди, проте підтвердити такі цифри можна буде тільки після дебюту автомобіля.

Також відомо, що всі модифікації отримають унікальні 20-дюймові колеса, і вирізнятимуться певними кольорами на деталях кузова і елементах інтер’єру: GTI – червоним, R – синім, що в принципі, не є новиною.

Читайте також:
Заряженный Volkswagen Arteon R станет самым быстрым авто марки