X

Dacia Logan перетворять на Renault Taliant — коли чекати на новинку

Новинка выйдет под маркой Renault, но при этом в ее основу ляжет уже известный седан дочерней марки

За останній час французька компанія Renault суттєво переглянула свою модельну лінійку. Вона оновила найпопулярніші моделі, а також представила цікаві бюджетні авто. Крім того, стало відомо, що виробник має намір наступного року випустити нове покоління популярного седана Logan, який отримає назву Taliant

Пропонуватися новинка буде не на всіх ринках. Але в Україну вона все ж приїде — можливо, також під новим ім’ям. У мережу потрапили патентні зображення майбутнього седана, а також деяка технічна інформація, яка дає можливість скласти перше уявлення про майбутню новинку.

За даними інсайдерів, Renault Taliant буде побудований на базі третього покоління Dacia Logan, але отримає власний дизайн передньої частини і корми в колишньому кузові. Серед відмінностей — оригінальна оптика й решітка радіатора, інші бампери, а також капот і кришка багажника. При цьому лінія кузова, дверні прорізи та стекла дісталися новинці від донора. Також компанія трішки переглянула салон.

Читайте також:
Перший Renault Logan продовжать виробляти в Ірані незважаючи на санкції

Технічна складова також дістанеться Taliant від співплатформної моделі. Зокрема, майбутній седан отримає трициліндрові бензинові двигуни потужністю 65, 90 і 100 к.с., а також варіант на газі. Дата дебюту поки що не розголошується, але, ймовірно, вона відбудеться на початку 2021-го, а вже наприкінці року авто надійде в продаж. Першим ринком для бюджетної моделі називають Бразилію.